Rendező nélkül nincs előadás

Gondoljunk bármely területére az életnek, akár a munkahely- ahol a vezetők viszik a hátukon a felelősséget és ők azok, akik sokszor még a munkaidő lejárta után is (sőt hétvégén is) dolgoznak- vagy akár egy zenekar esetében a karmester. Arra szeretnék kilyukadni, hogy mindig kell, hogy legyen valaki, aki viszi a hátán az eseményeket, annak érdekében, hogy a végeredmény tökéletes legyen és a résztvevők úgy érezzék, hogy ők egy tökéletesen működő gépezet részesei, jobb esetben.

Szerintem erről szól esküvőszervezőnek lenni, ugyanakkor ezt csak az tudja szívvel-lélekkel csinálni, akiben őszinte lelkesedés lakozik aziránt, hogy az adott párnak élete legszebb napját varázsolja. Hisz (jobb esetben) esküvője mindenkinek életében csak egyszer van és ezek megismételhetetlen pillanatok. Amennyiben valami nem a tervek szerint sül el, nem fogunk tudni visszamenni, hogy új emlékeket szerezzünk róla, legyen szó akár csak egy nyaralásról.

Őszintén hiszem, hogy minden pár képes rá, főleg családi/baráti segítséggel, hogy megszervezze a saját esküvőjét és biztos vagyok abban is, hogy remekül meg tudják oldani. Mégis miért gondolom azt magánemberként is, hogy megéri esküvőszervezővel együttműködni? A válasz egyszerű. Amennyiben az esküvőszervező az első pillanattól kezdve részt vesz a szervezésben, úgy tud nektek segíteni a helyszíntől, a vőfélyen át, egészen a sminkesig megtalálni a megfelelő embereket, akikért ő garanciát is vállal. A nevét adja ahhoz, hogy a munkájukkal, megjelenésükkel, viselkedésükkel is, azt a minőséget fogják nyújtani, amit a pár elvár. Gondoljunk csak arra, hogy nem hagyja a zenekart egy Fardi szurkoló esküvőjére lila ingben menni. Többek között megspórolhatjátok a telefonálgatásokat, keresgéléseket, hisz az első találkozó után, amikoris az igényfelmérés történik, szervezőtök ajánl nektek, személyre szabottan, több szolgáltatót, akiket szívből javasol nektek. Ezek után együtt elkészítitek az esküvő forgatókönyvét, mely során minden részlet kidolgozásában, minden álom megvalósításában a segítségetekre lesz. Azt az opciót is választhatjátok, hogy magatok kerestek fel szolgáltatókat és a szervezőt csak, mint lebonyolítót hívjátok el a menyegzőre. Szerintem ez is egy remek választás, hiszen sok helyen porszem szorulhat a gépezetbe és senki nem szeretne élete legszebb napján azzal foglalkozni, hogy időben kész legyen a dekor vagy, hogy nem megfelelően viselkedik a zenekar (esetleg túl sokat isznak vagy túl gyakran tartanak szünetet, a szervezőtök tudni fogja, hogy miket kössön ki a szerződésben). Nyilván rábízhatjátok ezt a „felügyelő” szerepet bármelyik családtagotokra, barátotokra, de abban az esetben számolni kell azzal, hogy ő vendégként nem sokat fog tudni élvezni az estéből, hiszen végig feladata lesz, amit a ti érdeketekben tökéletesen akar végezni. Az esküvőszervezőnek az a dolga, hogy minden időben a megfelelő helyen be legyen készítve, hogy a csókra pontosan induljon a tűzijáték, hogy szóljon a fotósnak, hogy időben álljon be, amikor érkezik a torta, hogy ne anyukádnak kelljen virágszirmokat osztogatni a szóráshoz, egyszóval, hogy minden a terv szerint haladjon. Amennyiben pedig nehézség adódna, úgy azt a háttérben orvosolja, oly módon, hogy ti ebből semmit ne vegyetek észre.

Én úgy gondolom, hogyha a költségvetésünkből szánunk arra, hogy elmenjünk sminkeshez, körmöshöz stb., pedig ezeket is megtudjuk magunknak csinálni, akkor tartozunk önmagunknak és a családunknak annyival, hogy mint vendég élvezhessük az adott napot. Anyukának is könnyebb, ha csak azzal kell törődnie, hogy a sok sírástól ne folyjon le a sminke, minthogy a konyhába rohangáljon, hogy hol a következő fogás. De ez mindenkinek az egyéni döntése kell, hogy legyen. Szívből kívánom minden házasság előtt állónak, hogy találjátok meg azokat a szolgáltatókat magatok köré, akikkel emberileg is tudtok együtt működni és akiken érzitek, hogy nem jövedelemként tekintenek rátok, hanem valóban nektek szeretnének segíteni.

One thought on “Rendező nélkül nincs előadás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: