Álomvilág: mindent a dekorációról

A jó helyszín megtalálása alapvető, viszont ahhoz, hogy minden olyan legyen, ahogy álmainkban elképzeltük elengedhetetlen a csoda szép dekoráció. Úgy gondolom, hogy ez az a tétel az esküvői költségtervezésben, ami a legkevésbé kiszámítható és így ritkán számolunk rá nagy költséget. Értsétek úgy, hogy mindenki habos-babos dekorációra vágyik, viszont ezek jelentős kiadást jelentenek, hiszen az élővirág ára is elég magas. Ugyanakkor személy szerint úgy látom, hogy ez az a terület, ahol családi/baráti összefogással, igen sokat lehet spórolni. Ehhez is, hozok majd egy későbbi cikkben ötleteket nektek, köszönőajándék tippekkel egyetemben.

Most járjuk végig azt, hogy melyek azok a sarkalatos pontok, amelyeken végig kell menni magatokban ahhoz, hogy a dekoráció kérdés, minden elemét kipipálhassátok.

  • Legfontosabb

Milyen színeket szeretnénk, milyen motívumokat, milyen virágfajtákat? Ezeket ajánlott, előre eldönteni, hisz egy dekoros egyeztetésen ezek a kérdések fognak felmerülni elsőként.

  • Asztalok, székek

Milyen elrendezést szeretnétek, kör, U alak, T alak stb. és ehhez milyen asztalokat (téglalap, kör…) ? Hány szék legyen egy asztalnál, legyen-e székszoknya? Milyen terítő legyen: szatén, organza…? Fontos döntenünk még az asztaldíszről, az ültetőkártyákról, a menü kártyákról, a köszönőajándékokról, a terítékről, a szalvétákról.  

A főasztal dekorációja külön fontos, ugyanis ki kell tűnnie a többi asztal közül. Lehet mögötte virágfüggöny, monogramok, Mr&Mrs felirat és egyéb extra világítási megoldásokkal is lehet emelni a főhelyek fényét. Az asztal első, hosszanti felére ajánlott földig érő terítőt tenni, így a vendégek nem fogják látni, hogyha vacsora alatt kibújtok a cipőtökből például. Emellett nehéz kérdés szokott lenni, hogy kiket ültessünk a főasztalhoz. Elvált szülők esetén, lehet, hogy jobb megoldás, hogyha csak a menyasszony és a vőlegény kap egy főhelyet a rokonság pedig külön ül. A lényeg, amire mindig figyeljünk, hogy a pár 2 oldalára, egyenlő számú vendéket ültessünk, hogy ők optikailag is a középpontban legyenek.

  • Bejárat

Amennyiben díszítjük, lehet virágkapuval, lufikkal, tüllel és bármi egyébbel. Ide szokták kihelyezni az ültetési rendet és a menüt is. Az este programját javasolt NEM megosztani a vendégsereggel, ugyanis akkor végig azt fogják majd nézegetni, hogy menetrend szerint halad-e minden.

  • Teremdekoráció

Lehet díszíteni a falakat, oszlopokat, ajtókat és a mennyezetet is. Nyilván ez mind helyszín függő. Használhatunk lufikat, virágdíszeket, organza anyagokat, különféle szalagokat. Amit még idesorolnék, hogy a világítással is lehet játszani. Manapság már szinte minden üzletben kaphatóak fényfüzéreket, rizslámpákat , ezek is nagyon fel tudják dobni a termeket. Sok szolgáltatónál választható program a lézershow és a tűzijáték is, továbbá tehet kérni szárazjeget a nyitótánchoz és minden egyebet, amiknek csak a pénztárcánk szab határt.

  • Minden egyéb

Amik szerintem még nagyon fel tudják dobni a lagzik hangulatát, azok a fotósarkok. Ide tehetünk ki külön jelmezeket (kalap, paróka, bajusz, boa stb.), vagy akár csak egy Facebook/Instagram posztot formáló fotó keretet. Láttam már olyat is, hogy raklapokat festett le a pár és erre tűzték ki a gyerekkori képeiket, a 2 raklap pedig középen a közös képekkel fonódott össze. Rengeteg ötletet lehet találni Pinteresten és úgy amblok az interneten arra is, hogyan szerezzünk magunknak valamilyen maradandó emléket az esküvőről, már a képanyagokat leszámítva. Szerintem szuper ötlet például, amikor van egy keret, amibe kis faszívecskéket lehet dobálni, amire minden vendég írhat valamit, mint egy vendégkönyv.

One thought on “Álomvilág: mindent a dekorációról

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: