Do It Yourself Decor

Elöljáróban elmondanám, hogy a teljes dekorációt valószínűleg lehetetlen csak családi/baráti összefogásban megoldani. Soha ne mond, hogy soha! Arról nem is beszélve, hogy nincs két egyforma esküvő, így két egyforma elképzelés és költségkeret sincs. Minden pár maga dönt arról, hogy mi fér bele a tervekbe. Fontosnak tartom kiemelni, hogy egy jó dekoratőr, rengeteg időt, energiát tud spórolni nekünk, arról nem beszélve, hogy garantáltan lélegzetelállító lesz a végeredmény. Abból a célból írom most nektek ezt a cikket, hogyha egy kicsit spórolni szeretnétek a büdzsén és magatokat is beletennétek (a nyilvánvalón kívül) a szervezésbe, akkor melyek azok a pontok, ahol ezt megtehetitek.

Összességében jónak tartom a külföldi rendelős oldalakat, ahol fillérekért, néha szállítási költség nélkül, be lehet szerezni sok mindent. Persze a minőség kérdéses és a kiszállítási idők is hosszúra nyúlhatnak, de érdemes próbálkozni. Amennyiben időben gondolunk ezekre, úgy rendelhetünk mintadarabokat, hogy lássuk mivel állunk szemben, ugyanakkor a véleményeket is mindig olvassuk el. Szerintem érdemes rászánni az időt! Találhattok különböző anyagú terítőket, függönyöket, szalagokat, ezekkel díszíthetünk asztalokat, székeket, oszlopokat. Vehetünk fényfűzéreket, girlandokat, lufikat, vázákat, gyertyatartókat. Maximálisan egyetértek azzal, hogy a művirág a nyomába sem éhet az igazinak, viszont egy meleg nyári napon a szertartási helyszín dekorációjára vagy épp asztaldísznek kiválóan alkalmas lehet. Ha sokat kutatunk, találhatunk még a neten köszönőajándék dobozkákat, zsákocskákat, amibe az általunk készített ajándék kerülhet. A lehetőségek tárháza végtelen, a külföldi oldalak mellett, szívből ajánlom a hazai dekorboltokat is. Matekozzatok, legyetek kreatívak, sok ötlet van az interneten.

A köszönőajándékok tekintetében sincs jó vagy rossz megoldás. Lehet rendelni saját fényképes, apró emléktárgyakat. Rengeteg különlegesség is felbukkant már a piacon az egyedi zsebkendőtől, a szappancsomagig minden igényt kielégítenek a szolgáltatók. Csak, hogy egyet kiemeljek, én nagyon ötletesnek tartom az egyedi sütipecsétet, lehet kérni bármilyen névvel, dátummal, formával és az általad készített süti örök emlék lehet, egy kis fóliába csomagolva, szalaggal átkötve. Nem kell nagy dolgokra gondolni, csak legyen személyes, emlékezetes.

Amennyiben egy kicsit otthon vagytok a képszerkesztésben, úgy könnyedén tudtok meghívókat, menükártyákat, ültetőkártyákat és minden ilyesmi csinálni. Akár még egyedi esküvői logót is tervezhettek magatoknak. Persze a piacon ma már rengeteg fajta csodaszép és nagyon ötletes meghívó közül lehet válogatni. Láttam már kémcsőbe csomagoltat, de útlevél formájút is. Ez is a pár igényein múlik, hogy mit szeretne és persze, hogy mi fér bele.

Hiszem, hogyha időben nekiálltok és az egész család segít, akkor saját magatok is csodás dekorációkat tudtok elkészíteni. Tény, hogy rengeteg időt és energiát igényel, viszont egy fantasztikus csapatépítő időtöltés is lehet belőle. Biztos vagyok benne, hogy minden rokonságban van valaki, aki tud fakorongokat, vágni, gyalulni, ami máris egy szuper kis asztaldísz talapzata lehet. Továbbá raklapokból is sok kreatív dolgot lehet kihozni, egy kis csiszolás, festés és máris lehet rá fotókat aggatni vagy épp feliratot rajzolni.

Ha ehhez mind nincs kedvetek, időtök, ügyességetek, akkor se csüggedjetek. A dekoratőröknek, grafikusoknak azért ez a szakmája, mert profik benne, ugyanúgy, ahogy ti is a saját területeteken. Ezért nyugodtan bízzátok rájuk az álomesküvő díszeinek elkészítését. DIY dekor esetén is javaslom viszont azt, hogy egy virágkötővel mindenképp vegyétek fel a kapcsolatot, hisz a menyasszonyi csokor, a mellcsokrok, az autó díszítése stb. nem igazi élővirág nélkül.

Remélem a segítségetekre lehettem! További ötletekért keressetek bizalommal: DIY tippekkel is tudok szolgálni, illetve profi dekoros kapcsolatokkal is bővelkedem.

One thought on “Do It Yourself Decor

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: