A fotózásról, egy profi szemével

Szeretném, ha tudnátok, hogy esküvőszervezőként nem az a feladatom, hogy a kezetekből elvegyem a szervezés lehetőségét. A fő cél a segítség! A szolgáltatók esetében olyan emberek tartoznak a csapatomhoz, akiket nyugodt szívvel tudok nektek ajánlani, így nem nektek kell felhajtani a netről embereket. Az első egyeztetésünk után, a ti igényeitekre szabva, minden szolgáltatóból többet ajánlok nektek és a döntés a tiétek. Fogadjátok el a segítségem és keressetek bizalommal.


Örömmel mutatom be nektek Évit, aki szolgáltatói csapatom egyik fotósa. Olvassátok szeretettel a vele készült interjút és csodáljátok meg a képeit.

Mikor és miért kezdtél ez fotózással foglalkozni? Hogyan lett a hobbiból hivatás?

Anno 40-50 évvel ezelőtt a nagypapám volt sokáig a szülővárosom egyetlen fényképésze. Régi analóg fényképezők és rengeteg fekete-fehér fotó és a fiókokban tárolt negatívok közt nőttem fel. Mindig is azt éreztem közel áll hozzám a fényképészet, ám nem gondoltam rá sosem úgy, mint saját foglalkozásra, talán azért mert fiatalon nem éreztem, hogy „fel tudok nőni” a feladathoz. Ám kb. két évvel ezelőtt abba az életszakaszba értem, amikor úgy gondoltam itt az idő eldönteni, hogy maradok-e a stabil, eseménytelen, egyhangú állásomnál, vagy elkezdem megvalósítani magam. Én a második mellett döntöttem…

Mi a kedvenc fotó témád?

Az emberek. Mindenki egytől-egyig egyedi és különleges. Izgalmas dolog megismerni a történetüket.

Szerinted mi a jó fotós ismérve? Mire figyeljünk, amikor választunk?

Ez rendkívül komplex kérdés és órákig lehetne róla beszélni… ár, stílus, távolság, elvárások, a fotós neme… ez mind (és még sokkal több) befolyásolhat a döntésben. Hogy rövidre fogjam, talán maradjunk annál, hogy mindenki válasszon a megérzései alapján!…persze azért nem árt, ha van a fotósnak egy portfóliója valahol 😉

Hogy zajlik a párral való egyeztetés nálad?

Mindig egy ajánlatkéréssel indul az „ismerkedés”. Miután elfogadták az ajánlatot szeretek személyesen találkozni a párral, megismerni a személyiségüket és az elképzeléseiket. Szerintem ez elengedhetetlen ahhoz, hogy egy hullámhosszra tudjunk kerülni és az esküvő napján már minden zökkenőmentesen történjen. Persze vannak olyan szituációk, amikor ez nem lehetséges, ilyenkor Skype vagy Facebook videóhívás keretében beszéljük meg a részleteket. Utána leszerződünk és izgatottan várjuk a Nagy Napot!

Mire számíthat tőled a pár?

Természetesen szuper fotókra, amik visszaadják az igazi személyiségüket és évek múlva is örömmel tekinthetnek vissza rájuk! Az esküvőkön legjobban az elkapott pillanatokat szeretem, amikor például a pár a fotó elkészülte közben talán észre sem veszi, hogy épp ott voltam … ezeken a fotókon láthatók a legőszintébb érzések, és véleményem szerint ez a lényege a fotózásnak.

Mit kell tudni a kreatív fotózásról?

Az esküvő napján, vagy általában az utána következő napokban/hetekben szoktuk megejteni. Személy szerint az esküvői spontán fotók előrébb vannak a „kedvenceim” listájában, de természetesen a kreatív fotóknak is megvan a maga szépsége és szívesen készítem el őket.

Hogyan lazítod le az izgulós párokat?

Általában azt szoktam ajánlani a pároknak, hogy az esküvő előtt készítsünk egy jegyesfotó sorozatot is. Ez egy „főpróbaként” is funkcionálhat az esküvő előtt, így a Nagy Napon már nem fognak szorongani a fényképező előtt, és természetesebben fognak viselkedni. Ha a jegyesfotózáson (vagy akár egy esküvő nélküli páros fotózáson) nagyon izgul a pár általában próbálok kérdéseket feltenni róluk, mióta vannak együtt, ilyesmi… A legtöbben 20-25 perc alatt feloldódnak és olyan gyorsan el megy az a másfél-két óra, hogy észre sem vesszük. Nem szeretem a statikus, beállított fotókat, így van, hogy épp egy beszélgetés, vagy egy „lopott” puszi és mosoly közben készülnek a legjobb fotók.

Ki tudnád emelni az egyik legemlékezetesebb, legkedvesebb esküvői történetedet?

Az összeset imádom!

Évi elérhetőségei és a felhasznált képek forrása:

https://www.pephotography.hu/

https://www.facebook.com/pelcakevaphotography

https://www.instagram.com/eva_pelcak_photo/

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: