A vérbeli hangulatfelelős: Molnár Ervin

Szeretném, ha tudnátok, hogy esküvőszervezőként nem az a feladatom, hogy a kezetekből elvegyem a szervezés lehetőségét. A fő cél a segítség! A szolgáltatók esetében olyan emberek tartoznak a csapatomhoz, akiket nyugodt szívvel tudok nektek ajánlani, így nem nektek kell felhajtani a netről embereket. Az első egyeztetésünk után, a ti igényeitekre szabva, minden szolgáltatóból többet ajánlok nektek és a döntés a tiétek. Fogadjátok el a segítségem és keressetek bizalommal.


Ervin kb. 10 évvel ezelőtt lett ismert számomra, hiszen ekkor láttam először a Pannon Várszínház egyik előadásában. Azóta rendszeres látogatója vagyok a társulat darabjainak. Ervin színpadi megjelenése, a hangja már személyes ismeretség nélkül is nagyon szimpatikussá tette számomra. Majd mikor esküvőszervező lettem és elkezdtem felépíteni a csapatomat, örömmel kerestem fel és nagyon boldoggá tett, hogy pozitívan reagált rá. A valódi személyiségét is nagyon hamar megkedveltem, így csak azt tudom mondani, hogy nagyon szerencsés az, akinek az esküvőjét ő vezényli le. Olvassátok szeretettel a vele készült interjút, ismerjétek meg Molnár Ervin színművészt, ceremóniamestert.

Mikor és miért döntöttél úgy, hogy a színészi pálya mellett ceremóniamesterként is kipróbálod magad?

Három évvel ezelőtt kedves ismerőseim kerestek meg azzal, hogy szerintük nagy meglepetés lenne a násznépnek, ha én lennék a Vőfély az esküvőjükön, és kérdezték, hogy lenne-e hozzá kedvem. Két napot gondolkodtam, aztán azt mondtam, vágjunk bele. Beszélgettünk, hogy mik az elképzeléseik, én pedig elkezdtem felkészülni a Nagy napra. Volt rá 3 hónapom. Szerencsére jól sült el a dolog. Mindenki jól érezte magát és még aznap este 2 pár is elkérte az elérhetőségemet.

Ha jól tudom vőfélyként és ceremóniamesterként is vállalsz lagzikat? Elmondanád, hogy mi a különbség a kettő között?

Én a két szolgáltatás között nem teszek nagy különbséget. Leginkább külsőségekben nyilvánul meg, öltözék, beszédstílus… Az, hogy mennyire sokat szerepel az ember, leginkább az adott pár igényeitől függ, és hogy mit kíván a helyzet. Ceremóniamesterként is voltam már olyan esküvőn is ahol plusz játékokat kértek, illetve olyanon is, ahol szinte csak az volt a dolgom, hogy minden menetrend szerint történjen és semmi fennakadás ne legyen. Ott kifejezetten a pár kérése volt, hogy ne legyen felkonferálva még a vacsora se.  A hagyományosabb esküvőkhöz a Vőfély szerep passzol jobban, a modern esküvőkhöz pedig a ceremóniamester. A háttérmunka, felkészülés, a párral való kapcsolattartás nálam minkét esetben ugyanaz.

Szerinted miért fontos, hogy egy esküvőn legyen ceremóniamester és az ne családtag legyen?

Ha a ceremóniamester jól csinálja a dolgát, akkor minden zökkenőmentesen történik a nagy napon. De ez nem csak a játékokon, a vicces konferálásokon és a látványos dolgokon múlik, hanem a folyamatos figyelmen. Én azért vagyok ott, hogy mindenki jól érezze magát. Ez viszont akkor tud megtörténni, ha folyamatosan tartom a kapcsolatot a fotósokkal, videóssal, zenésszel, hogy mindenki tudja, hogy mikor mi fog következni. Senki se maradjon le a jó pillanatokról. Ha valaki a rokonságból csinálja, miközben ő is szórakozik, akkor esetlegessé válhatnak bizonyos dolgok. Nálam ez nem fordulhat elő, hiszen én elsősorban azért vagyok ott, hogy elvégezzem ezeket a feladatokat és ezt örömmel teszem.

Hogy zajlik a párral való egyeztetés nálad?

Első alkalommal telefonon, e-mailben, vagy messengeren egyeztetjük az időpontot és a helyszínt. Ha még nem foglalt a dátum, akkor egyeztetem a színházi titkársággal is, hogy nincs-e aznap előadásom. Ha mindez megtörtént és jó az időpont, akkor visszajelzek, illetve küldök egy árajánlatot. Ezután megbeszélünk egy időpontot az első személyes találkozóhoz, amikor is átbeszéljük nagy vonalakban, hogy milyen hangulatú esküvőt képzelt el az ifjú pár, illetve, hogy kb mi lenne a Nagy nap menetrendje, picit ötletelünk. Ezek után természetesen telefonon folyamatosan tartjuk a kapcsolatot, hogy ha a párnak bármilyen kérdése van, nyugodtan elérjen. Majd az esküvő előtti hónapban ismét találkozunk, lehetőség szerint bejárjuk a helyszíneket, ismét átbeszéljük a menetrendet, egyeztetjük a többi szolgáltató elérhetőségét, hogy ha bármi van akkor én is tudjak majd előzetesen beszélni velük. Így igazából teljesen felkészülve várhatjuk az esküvő napját. Semmi miatt nem kell aggódniuk, hiszen mindenre felkészültünk, amire csak lehet.

Mire számíthat tőled a pár?

Én azt szoktam mondani minden párnak, akik megkerestek, hogy ez az ő napjuk. Aznap ők a főszereplők. Én ott vagyok mellettük és biztosítom azt, hogy minden a tervek szerint és jó hangulatban teljen. Nem az a dolgom, hogy én szerepeljek egész este. Én azt szoktam látni a lakodalmaknál is, hogy elég általában 2-3 játékkal készülni, de ha jó a buli, akkor nem fogom félbeszakítani a szórakozást, csak azért, hogy játszunk. Ha viszont úgy látom, hogy kezd leülni a hangulat, akkor a helyzetnek megfelelően bedobok valami ötletet. Az a lényeg, hogy mindenki kellemes emlékként gondoljon vissza arra a napra.

Ki tudnád emelni az egyik legemlékezetesebb, legkedvesebb esküvői történetedet?

Egy falusi esküvőn történt, hogy a vőlegény barátai kitalálták, hogy eljött az ideje a menyasszonyrablásnak és úgy gondolták, hogy mivel a faluban semmilyen szórakozóhely nem volt nyitva, hogy a szomszéd városba szöktetik a menyasszonyt. Nem támogattam az ötletet, mert akkor nagyon sok idő megy el mire majd a vőlegény visszatér a menyasszonnyal, addigra meghal a buli. Szerencsére sikerült megtudnom, hogy a násznép között ott a helyi tornaclub elnöke, akinek van kulcsa a két utcányira levő tornaterem öltözőihez. Ezek után már csak egy kis italcsomagot kellett szereznem a fiúknak, így sikerült meggyőznöm őket, hogy a szomszéd város helyett, csak két utcányira rabolják el a menyasszonyt. A végén mindenki elégedett volt.

Szerinted mi kell a jó és sikeres esküvőhöz? No meg aztán a hosszú házassághoz? 

Úgy gondolom, hogy a legfontosabb dolog mindkét esetben a jó kommunikáció! Fontos, hogy a házasok bármit meg tudjanak beszélni. A legtöbb esetben házasságok tudnak rámenni a kommunikáció hiányára. Szerintem, ha az ember szívét nyomja valami, akkor az a legjobb, ha ennek mielőbb hangot ad és akkor még időben helyre lehet hozni a dolgokat.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: