Bemutatkozik Szalai Nikoletta, sminkmester

Szeretném, ha tudnátok, hogy esküvőszervezőként nem az a feladatom, hogy a kezetekből elvegyem a szervezés lehetőségét. A fő cél a segítség! A szolgáltatók esetében olyan emberek tartoznak a csapatomhoz, akiket nyugodt szívvel tudok nektek ajánlani, így nem nektek kell felhajtani a netről embereket. Az első egyeztetésünk után, a ti igényeitekre szabva, minden szolgáltatóból többet ajánlok nektek és a döntés a tiétek. Fogadjátok el a segítségem és keressetek bizalommal.


Szalai Nikoletta sminkessel egy esküvői csoportban ismerkedtem meg. Amint megláttam a munkáit, tudtam, hogy szeretném a csapatomba. Szerencsére erre ő is pozitívan reagált, így most örömmel mutatom be nektek Nikit. Keressétek bizalommal, amennyiben esküvői vagy bármilyen sminket szeretnétek.

Mióta vagy a szakmában, hogy jött az életedbe a sminkmesterség?

Fő állásban marketinges vagyok, e mellett tevékenykedek a szakmában. 3 éve indítottam egyéni vállalkozásomat sminkesként miután elvégeztem egy okleveles sminkmester képzést ahol több mint egy évig tanultam a szakma csodáit, majd ezután OKJ szépségtanácsadó is lettem. Mai napig folyamatosan járok továbbképzésekre, hogy új technikákat tanuljak és képben legyek a legújabb trendekkel.

Évekkel ezelőtt tetszett már ez a szakma, egy barátnőmnek sokat jártam modellkedni, úgy 7-8 évvel ezelőtt. Akkor jöttem rá, hogy ez nekem mennyire tetszik. Magamat nem igazán szeretem sminkelni, de imádok másokat széppé varázsolni. Egy smink nagyon sokat tud dobni a megjelenésen, önbizalmon akár. Szeretem az esztétikus megjelenést. Imádom az esküvőket a menyasszonyi ruhákat, így egyértelmű volt, hogy a szakmán belül is az esküvő és a fashion irányába menjek el. Így főleg fotózásokon és menyasszonyok sminkelésében veszek részt, de oktatásokat is szoktam tartani például kozmetikus tanulóknak, vagy bárkinek, akit egy kicsit is érdekel ez a világ.

Nagy-Horváth Adrienn képe

Hol vagy megtalálható?

A Stúdióm Budapesten, Kispesten található saját otthonomban egy külön erre a célra kialakított helyiségben, modern és barátságos közeg. Folyamatosan szépítgetem ahogyan tudom, de természetesen az ország területén bárhol vállalok sminkelést kiszállással. Akár rendezvényeken is.

Csapattal dolgozol vagy egyedül?

Vannak együttműködő partnereim, így dolgozom csapatban és egyedül is teljesítek megbízásokat. Szeretem a csapatmunkát, így ha bármilyen szolgáltató megkeres azt örömmel veszem. Természetesen ha valaki  tanácstalan lenne szolgáltatókat is tudok ajánlani. Több fotóssal is dolgozom együtt, illetve ruhaszalonokat, tervezőket is ismerek.

Nagy-Horváth Adrienn képe

Általában mit kérnek a menyasszonyok esküvői smink tekintetében? Te mit javasolsz?

Esküvői smink tekintetében szerintem inkább a visszafogott smink van előnyben (legalábbis az én vendégeimnél) , szerintem is az a cél, hogy megtartsuk saját vonásainkat, de mindemellett emeljük ki az előnyös részeinket és a nőiességet.  Tanácsaimat általában el szokták fogadni, nekem fontos az, hogy mindenki megtalálja saját stílusát. Nem egyen sminket készítek, mindenkinek a saját magához megfelelő sminket készítem el. 

Mennyi időt vesz igénybe a menyasszonyi smink? Belefér a délelőttbe a koszorúslányok és az örömanyák sminkje is?

Úgy gondolom, hogy ahhoz, hogy minőségi sminket készítsünk idő kell. Kizárólag minőségi professzionális vízálló tartós termékekkel dolgozom. Kiemelve ezek közül párat: Pl: Mac, Atelier, Nabla, Benefits, Inglot. Egy menyasszonyi smink elkészítése körülbelül egy óra, de figyelembe kell vegyük az előtte lévő előkészítést és szükség esetén az utána lévő szempilla ragasztást is. Én inkább másfél órának szoktam számolni és akkor biztosan időre elkészülünk. Ezzel szemben a násznép sminkje 35 és 50 perc között mozog egyéni igényektől függően.

Milyen kezeléseket, arcápolókat javasolsz a nagy nap előtt?

Természetesen én úgy gondolom, hogy ahhoz, hogy a bőrünk teljesen készen álljon és tökéletes legyen a nagy nap előtt, érdemes elvégezni előtte kozmetikus segítségével egy szemöldök igazítást, illetve nem közvetlenül előtte és ez egyén függő kinek, hogy bírja a bőre nekem például nem jól és minimum 3 héttel előtte kellene megcsináltatnom egy arckezelést és közvetlen előtte 1-3 nappal pedig még egy arc radírozást. Természetesen, szükség esetén ebben is tudok segíteni.

Bármi egyéb amire nem tértem ki és szeretnéd elmondani?

Mindig előre egyeztetem az felmerült igényeket megrendeléseket bele szoktam férni a rendelkezésre álló időbe. Nem tudom így azt mondani, hogy egy délelőttbe, mert van aki este tart esküvőt és délután kezdünk, illetve  nyilván 10 ember sminkjét sem fogom elkészíteni 4 óra alatt, de ezt előre meg szoktuk beszélni és szükség esetén korán kezdünk. Amennyiben az igények úgy tartják, hogy sokkal nagyobb erőforrásra van szükségem, akkor természetesen ismerek más jó sminkeseket is, akikekkel jó kapcsolatot ápolok, bízom a munkájukban és hasonló minőségi munkájuk miatt nem félek megosztani velük a feladatokat.
Ezeket az igényeket már az árajánlat kiadásakor nagyjából felmérem, hiszen mindig megkérdezem, hogy hány fő sminkjéről lenne szó, van e elképzelés mit szeretne vagy rám bízza a menyasszony/ vendég teljesen. Illetve ezután egy konzultációt is tartok a próba smink előtt, hogy mindent pontosítani tudjunk, illetve kicsit megismerjük egymást. Könnyebb úgy megtalálni a menyasszony stílusát is, hogy picit beszélgettem vele. Márpedig ez fontos, mert ha egy tőle nagyon messze álló stílusú sminket készítek, vagy olyan színeket használok amiket nem szeret, de jól állnak neki, hiába áll jól nem fogja jól érezni magát benne. Nem lesz elégedett az adott szolgáltatással.
Munkáim megtalálhatóak a Facebookon, vagy az Esküvő Trend Magazin félévente megjelenő számaiban is.

https://www.facebook.com/szalainiko/

Az oldal kiemelt képét Nagy-Horváth Adrienn készítette!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: