Az igazi „szűrő” tényleg a kölcsönös rokonszenv…

Egy kedves, közös barátunknak köszönhetően ismertem meg Weinhardt Csabát. Örömömre szolgált, hogy én készíthettem vele az első bemutatkozó interjút. Csaba nagyon szeret különböző embereket megismerni a munkája során. A többit ő elmeséli. Olvassátok szeretettel.


  1. Mikor és miért kezdtél fotózással foglalkozni? Hogyan lett a hobbiból hivatás?

2007-ben vásároltam az első fényképezőgépemet egy könyvnek a hatására.

Először hobbi szinten fotóztam családi összejöveteleken, kirándulások alkalmával.

2009-ben csináltam az első esküvőmet, egy ismerős pár felkérésére. A legelső fényképezőgépemmel ami nem volt más, mint egy  Fujifilm Finepix S5600.

2012-ben vettem egy  tükörreflexes gépet, egy barátom segített a használatának elsajátításában. Rengeteget fotóztunk közösen, mindenféle témában, különböző helyeken, mint például esküvő, természet, tájkép, portré. Mindemellett folyamatosan olvastam, interneten videókat néztem meg a szakmai fejlődésem érdekében a fotózás témakörében.

Ezek által egyre több felkérést kaptam, így sikeresen elvégeztem 2020-ban a fotográfus képzést.

2. Mi a kedvenc fotó témád?

Kedvenc témáim közé tartozik az esküvői fotózás, a portré készítés, illetve a természetképek készítése.

Nagyon szeretek portrékat készíteni a természetben. Rengeteget járok kirándulni, túrázni itthon és külföldön is, ezek során sok fotót szoktam készíteni.

3. Szerinted mi a jó fotós ismérve? Mire figyeljünk, amikor választunk?

A fotósnak, gyorsnak, rugalmasnak, hatékonynak, ugyanakkor mindig kedvesnek és udvariasnak kell lennie, hiszen attól függetlenül, hogy hatalmas szerepe van, háttérben kell maradnia. Mindenképp megbízható, és fontos hogy szimpatikus legyen a párnak, ugyanis egészen az elejétől, majdnem a végéig a közelükben lesz. Nyilván legyen rutin, legyen jó felszerelés stb., de az igazi „szűrő” tényleg a kölcsönös rokonszenv.

4. Hogy zajlik a párral való egyeztetés nálad?

Megbeszélt időpontban találkozunk, ahol sort kerítünk egymás megismerésére a házasulandó párral, itt elmondhatják kéréseiket, kívánságaikat. Ezen alkalommal én pedig bemutatom nekik a korábbi munkáimat.

Ha lesz több helyszín is, érdemes átbeszélni az összes olyan helyet, ahol történni fog valami. A lányos – és fiús háztól a templomig, de még a vacsora helyszínét is.

Az ajánlatkéréskor törekszem minél több információt megtudni:

-jegyes fotózásra van-e igény;

-az esküvő időpontja és helyszíne(i);

-a kreatív fotózás helyszíne, akár csak ötletek szintjén;

-a násznép létszáma (csak megközelítőleg);

-a dekoráció, öltözék stílusa (főleg ha különleges);

-tervezett menetrend;

-a képeket milyen formában kell átadni (digitális, könyv).

5. Mire számíthat tőled a pár?

Szükséges szimpátia, tapasztalat és technikai magabiztosság – ha ezek megvannak, jó képek születnek. Alapvetően törekszem a minél természetesebb látványra. El kell érni, hogy a lehetőségekhez képest minél felszabadultabb legyen a pár, és el kell kapni a legspontánabb pillanatokat.

A páron kívül mindenképpen szeretek egyeztetni az esküvőszervezővel,  vőféllyel vagy ceremóniamesterrel is, hiszen ő lesz majd az, aki irányítja az eseményeket és tud nekem jelezni, ha szükséges. Arra az egy napra igazából csapattá kell válnia a szolgáltatóknak, hogy minden a lehető legjobban menjen.

6. Mit kell tudni a kreatív fotózásról?

Ez mindenképpen függ a pár kívánságaitól, elképzeléseitől a rendelkezésre álló időtől, hogy az esküvő napján szeretnék vagy már esetleg egy korábbi időpontban. Én erre ha lehet a külön időpontot javaslom  a párnak. Mivel ezen közös munka alkalmával már még jobban megismerhetjük egymást, talán a pár is felszabadultabb lesz a nagy napon. Akár egymástól távolabbi helyszíneken is lehet készíteni képeket.

Volt olyan kreatív fotózásom amin: Badacsony, Szép-kilátó, Keszthely Festetics Kastély park felkeresése és mindezek mellett még egy pipacs mezős fotózás is belefért az időbe.

7. Hogyan lazítod le az izgulós párokat?

Igyekszem oldani a hangulatot, és elmondom a párnak, hogy ne felejtsék el, most minden róluk szól, mindenki miattuk van jelen, ezért engedjék el magukat, élvezzék a pillanatot és egyből jelezzék, ha valamit másképpen szeretnének.

8. Ki tudnád emelni az egyik legemlékezetesebb, legkedvesebb esküvői történetedet?

A számomra a legemlékezetesebb esküvő eddig talán az volt, amikor a lagzi hajnalán az újdonsült férj a násznép egy részével együtt ruhástól a medencében bulizott és fürdött.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: