Aki keres az talál: Helyszínnézőben

Férjez megyek 2. rész

Ott hagytam abba a legutóbbi cikkben, hogy jegyes fotózáson jártunk. Ma már tudom, hogy mindössze 8 hónap, 28 nap és 20 óra választ el az esküvőnktől, de ezt júniusban még nem tudtam.

Nem volt a fejünkben olyan, hogy mindenképpen ezen a napon szeretnénk összeházasodni. Annyit biztosan tudtunk, hogy 1 éven belül meglesz a Nagy nap és hogy tavasz vége, nyár eleje lenne a legjobb. Ezzel a gondolattal indultunk neki a helyszínkeresésnek. Két szempont mellett haladtunk, az egyik az volt, hogy az én családom ajkai, Gergőé pedig győri, így valamelyik csomópont közelében kellene helyszínt találni, hogy legalább a banda egyik felét ne kelljen szállodában altatni. A barátok pedig úgyis a szélrózsa minden irányából jönnek majd.

A második szempont az ár volt, mi olyan pár vagyunk, aki inkább szeretne egy jó nászútra menni, mint sok milliót elkölteni egy napra. Ennek fényében a létszámot meghúztuk 40 főnél (kb. fele család/barát aránynál) és kezdetét vette az ajánlatkérés. Sok helyet felkerestem és kértem tőlük árakat, ezután osztottunk, szoroztunk. Hiszen valahol volt terembérleti díj, máshol nem. Itt az italcsomag volt olcsóbb, ott a menü. stb. Szerencsére átlátok az apró-betűs részeken és, hogy melyek azok a tételek, amelyek jelentősen húzhatnak a költségeken, így ezeket figyelembe véve számoltunk. Szomorúan tapasztaltam, hogy a helyszínek egy része gyorsan lerázott minket, hiszen a “nagyobb halra” vártak, a 80-100 fős esküvőre. Egyrészt megértem, hisz abból nagyobb bevételük származik és még 1 év volt a dátumig, biztosan eladják a szombatokat, de másrészt olyan helyre szeretnénk vinni a pénzünket és az esküvőnket, ahol úgy érezzük számítunk.

Végül nem is olyan hosszas keresgélés után mindössze 2 helyszínt néztük meg, mindegyiket Ajkán. Az egyikben egy másik nagyobb esküvő mellett lettünk volna második esküvő aznap, ezt egyből elvetettük. Hiába a külön terem, nem osztozunk a Nagy napunkon. Végül Ajka-Tósokberénden a Volcz Családi Birtokba szerettünk bele, mind Ági hozzáállásában, profizmusába, mind a hely varázsába. Mindig is arról álmodtam, hogy szabadtéri szertartást szeretnék, és ez itt meg tud valósulni. Illetve számomra fontos a gluténmentes étkezés és a násznép köreiben is több az ételérzékeny, ezt is minden gond nélkül bevállalták. Plusz pont volt, hogy habár 10 perc autóútra van az otthonunktól, van ajándék szoba a párnak. Ez is fontos volt nekünk, hogy ott tudjunk készülődni, illetve, hogy idilli környezete legyen a nászéjszakánknak.

A helyszín 2 júniusi szombatot ajánlott fel és egyből egyértelmű lett számunkra, hogy melyiket fogjuk választani.

2016.09.25. -első randi

2020.01.25.- összeköltözés

2021.06.13. – eljegyzés (ez a dátum a kakukktojás, de azért imádom)

2022.06.25.- esküvő

Arról nem beszélve, hogy mindketten 25 évesek leszünk, amikor kimondjuk az igent.

A folytatásban a DIY meghívókkal jövök majd nektek.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: