DIY meghívó

Férjez megyek 3. rész

Miután megtaláltuk álmaink helyszínét és ezáltal adta magát az időpont, bejelentkeztünk az anyakönyvi hivatalba (akkor lehet bejelentkezni, ha a házasságkötés 1 éven belül lesz) és kértünk időpontot a paptól is, hogy minden klappoljon. Ha kíváncsiak vagytok, szívesen írok majd nektek ezek részleteiről is, de most szeretnék nektek beszámolni a meghívókészítés fortélyairól.

Mondhatom, hogy kérdés nélkül eldöntöttük, hogy nem rendelni/csináltatni fogjuk a meghívónkat, hanem mi magunk készítjük. Ebben benne volt az is, hogy sokalltuk volna erre nagy összegeket kiadni (a szervezésnél végig bennünk volt, hogy mekkora keretünk van rá, és hogy mennyinek kell maradnia az álomnászútra), illetve szerettük volna mi magunk szívünk-lelkünk beletéve összerakni a meghívókat. Ez egy jó pár délutánra közös programot szolgáltatott nekünk.

Első körben összeírtuk, hogy hány meghívóra lesz szükség. Majd külföldi rendelős oldalról fillérekért rendeltem meghívó alapot, ami hamar meg is jött. Volt benne zsineg, biléta, boríték, keret és meghívó papír. Ez utóbbit elég vékonynak ítéltem, úgyhogy vettem dekorboltban színes kartont és abból vágtunk helyette négyzeteket. Canva programban szerkesztettem magunknak egy meghívó alapot, ezt kinyomtattuk, kivágtuk, majd összeragasztottuk. Végül megírtuk a borítékokat és összeraktuk a csomagokat. Minden borítékba csempésztünk egy képet, ami a jegyes fotózáson készült rólunk, így lett igazán személyes.

Mivel 100 db-os volt a meghívó csomag és nekünk csak 50 db kellett, a maradék anyagot felhasználtam és ültetőkártyákat készítettem belőle, illetve a korábban vékonynak ítélt meghívó papírból.

Amit még mellékeltünk a meghívókhoz, az a tanúknak és a koszorúslányoknak volt felkérő kártya, ezeket is mi csináltuk.

Bízom benne, hogy sikerült kreatív ötleteket adnom nektek is!

A későbbiekben jövök a szervezés további kulisszatitkaival, addig is, ha kérdésetek van írjatok e-mailt a dreamwithdalma@gmail.com címre.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: